Pyhä/Levi 16.-23.2.

 • Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

  Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

 • Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

  Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

 • Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

  Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

 • Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

  Pyhä/Levi 16.-23.2.2019

Talviriparia vietetään laskettelun merkeissä Suomen Lapissa. Laskemme kolmena päivänä kahdessa Suomen parhaimmista hiihtokeskuksista. Majoitus on Pyhätunturin kupeessa Kairosmajalla. Suunnitelmissa on, että kahtena päivänä laskettelemme Pyhällä ja yhtenä päivänä teemme bussillamme päiväretken Leville. Haluamme siis tarjota mahdollisuuden lasketella lasketteluriparin aikana sekä Pyhällä että Levillä.

 

Ajankohta

16.-23.2.

Konfirmaatio

6.4. klo 12 Roihuvuoren kirkko

Hinta

590 €

Yleisimpiin kysymyksiin löydät vastauksen tämän linkin takaa: Rippikoulu FAQ

Leiriin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä aina kyseisen leirin vetäjiin. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Kaikki ripariin kuuluvat tapaamiset:

 • la 8.12. klo 10-16 opetuspäivä Laajarannassa (Humalniementie 15)

  (seurakunta tarjoaa lounaan rippikoululaisille)

 • su 9.12. klo 10-16 opetuspäivä Laajarannassa (Humalniementie 15)

  (seurakunta tarjoaa lounaan rippikoululaisille)

 • ke 9.1. klo 18 arkkikirkko Roihuvuoren kirkossa (Tulisuontie 2)
   
 • pe 11.1. klo 18-20 Parkki eli nuortenilta Laajarannassa (Humalniementie 15)
   
 • su 13.1. klo 12-15 gospelmessu ja ripari-info riparilaisille ja heidän vanhemmilleen Laajasalon kirkossa (Reposalmentie 13).
  Ainakin yhden huoltajan läsnäolo infotilaisuudessa on välttämätön, sillä infotilaisuudessa saadaan erittäin tärkeää tietoa leirijaksosta ja huoltajat täyttävät riparilaisen osallistujakortin ja allekirjoittavat sen.
   
 • su 20.1. klo 10 messu Roihuvuoren kirkossa (Tulisuontie 2) (ole paikalla viim. klo 9.55)
   
 • la 26.1. klo 10-16 opetuspäivä Laajarannassa (Humalniementie 15)

  (seurakunta tarjoaa lounaan rippikoululaisille)

 • pe 8.2. klo 20-22 Parkki eli nuortenilta Laajarannassa (Humalniementie 15)
   
 • 16.-23.2. leirijakso
   
 • la 9.3. klo 10-16 loppukoepäivä ja konfirmaatioon valmistautuminen Laajarannassa (Humalniementie 15)
  (seurakunta tarjoaa lounaan rippikoululaisille)
   
 • pe 5.4. klo 17.00-18.30 konfirmaatioharjoitus Roihuvuoren kirkossa (Tulisuontie 2)
   
 • la 6.4. klo 12 konfirmaatiomessu Roihuvuoren kirkossa (Tulisuontie 2)
  HUOM: valokuvaus Roihuvuoren kirkossa klo 10.30 eli tällöin konfirmoitavat nuoret paikalla

Kaikki tapaamiset ovat tärkeitä ja pakollisia. Jokainen niistä tulee olla suoritettuna ennen kuin nuori voi osallistua konfirmaatioon.

 

Lähtö leirille ja paluu takaisin:

- Lähtö lauantaina 16.2.
                  Nuoret ovat Roihuvuoren kirkolla pakkaamassa mukaan otettavia tavaroita bussiin klo 6.30. Lähtö on klo 7.00.
                  (Bussi ei voi jäädä odottamaan myöhästyjiä, joten olethan paikalla hyvissä ajoin.)

- Paluu lauantaina 23.2. Roihuvuoren kirkolle n. klo 11.30.
 

Mitä tulee pakata mukaan riparille?
Leirijaksolle pakkaaminen kannattaa aloittaa todella hyvissä ajoin. Alla oleva lista on avuksi pakkaamisessa, mutta jokaisen tulee itse miettiä, mitä kaikkea leirijakson aikana tarvitsee.

Tiivistetty lista:
 • Reppu meno- ja paluumatkalle, sillä bussin tavarasäilytystilaan ei pääse matkojen aikana (reppuun kaikki tarvittava - muista esim. omat lääkkeet!)
 • Raamattu (seurakunnalta, srk huolehtii Raamatun kuljettamisesta Kairosmajalle)
 • Vihko (seurakunnalta, srk huolehtii Raamatun kuljettamisesta Kairosmajalle)
 • Omat muistiinpanovälineet (ainakin kynä ja kumi)
 • Mukavat sisä- ja ulkovaatteet
 • Laskettelu-/lautailuvälineet (mahdollista myös vuokrata omalla kustannuksella) sekä lasketteluun soveltuva vaatetus
 • Huom: Kypäräpakko laskettelurinteissä
 • Henk.koht. hygieniavälineet (pyyhe, shampoo, saippua, hammasharja yms.)
 • Mahdolliset lääkkeet (Burana yms.)
 • Rahaa – mieti, paljonko rahaa tarvitset koko matkan aikana
 • Kela-kortti
 • Välipalaa?
 • Matkalukemista tai pelejä? (+ bussimatkoilla on rippikouluun kuuluvaa työskentelyä)
 • Bussimatkoille esim. tyyny/niskatyyny, korvatulpat
 • Mitä muuta?
  (huom: Kairosmajalta saa tarvittavat vuodevaatteet)
 • Paljon reipasta leirimieltä :)

Vakuutus:
Seurakunta on vakuuttanut nuoret tapaturmien varalta. Ei koske sairauksia, eikä rinnealueen ulkopuolella sattuvia tapaturmia laskettelun yhteydessä. Jos nuori sairastuu leirin aikana vanhempiin otetaan heti yhteys. Tarvittaessa kuljetus lähimpään sairaalaan.

Ulkoläksyt:
Ulkoläksyt opetellaan ja suoritetaan yksitellen, joko ennen leiriä tai leirijakson aikana. Rippikoulun kaikki mahdolliset ulkoläksyt löytyvät tästä.  Rippikoululaiset suorittavat ulkoa seuraavat ulkoläksyt: Kymmenen käskyä & Uskontunnustus & Isä meidän -rukous & Pienoisevankeliumi.

Laskutus:
Lasku leirijaksosta tulee postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset taloudellista tukea maksun suhteen, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin heti, kun olet saanut tietää rippikoulupaikastasi eli siis jo ennen kuin olet saanut laskun.
Ohjeita yhteydenottamiseen:
a) Ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään mahdollisimman pian saatuasi tietää rippikoulupaikastasi.
b) Sovi aika, milloin tapaatte. 
c) Tapaamisessa selvitetään perheen taloudellinen tilanne eli tulot ja menot. Tuen saamiseksi rippikoulun leirimaksuun ei edellytetä, että maksuun olisi pyydetty ensin avustusta sosiaalitoimistosta.
d) Diakoniatyöntekijän kanssa voi sopia myös leirimaksun maksamisesta osissa. Saat toimintaohjeet oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lasketteluvarusteiden vuokraajia koskevaa infoa:

Riparin ohjaajat auttavat tarvittaessa nuoria tilanteissa, joissa vuokratut lasketteluvarusteet haetaan varusteiden vuokrausfirmasta ja palautetaan sinne.

 

Essi ennakkotilaa lasketteluvarusteet kaikille niille, jotka ovat virallisesti ja sitovasti ilmoittautuneet lasketteluvarusteiden vuokraajiksi viimeistään keskiviikkona 13.2. Pyhä-Levi-laskettelurippikoulun nettisivuilta (http://laajaranta.fi/rippikoulut/rippikoulut-2019/pyha-levi-2019) löytyvän ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumislinkki ilmestyy sivulle tiistaina 12.2. ja on auki keskiviikko-päivän klo 23.59 asti.

 

Essi ilmoittaa lasketteluvarusteiden vuokrausfirmalle seuraavat tiedot lasketteluvarusteiden vuokraajista: etunimi, sukunimi, ikä, pituus, paino, laskettelumonon koko sekä vuokrattaviksi ilmoitetut lasketteluvarusteet.

 

Ilmoittautuminen lasketteluvarusteiden vuokraajaksi tarkoittaa sitoutumista maksamaan vuokrattaviksi ilmoittamistaan varusteista. Jos nuori sairastuu tai ei mistä tahansa muusta syystä johtuen käytäkään vuokraamiaan lasketteluvälineitä, tulee siitä huolimatta maksaa lasku niistä lasketteluvarusteista, joiden vuokraamisesta on virallisen ilmoittautumisen kautta ilmoitettu. Tämä käytäntö johtuu siitä, että Roihuvuoren seurakunnan pitää maksaa vuokrattaviksi ilmoitetut varusteet etukäteen.

 

Jos nuori hukkaa tai rikkoo vuokraamiansa lasketteluvarusteita, tulee nuoren maksaa itse niistä aiheutuvat kulut lasketteluvarusteiden vuokrausfirmalle. Nuori huolehtii siis itse vuokraamistaan lasketteluvarusteistaan.

 

Kukin lasketteluvarusteiden vuokraamiseen sitoutunut maksaa Roihuvuoren seurakunnalle sen verran kuin mitä hänen vuokraamansa lasketteluvarusteet ovat maksaneet Roihuvuoren seurakunnan etukäteisyhteistilauksessa (mahdollinen seurakunnan saama alennus huomioituna). Lasku vuokratuista lasketteluvarusteista lähetetään postitse maksajan tietojen yhteydessä annettuun osoitteeseen riparin leirijakson jälkeen.

 

Ilmoittautumislinkki lasketteluvarusteiden vuokraamiseen: https://asiointi.helsinginseurakunnat.fi/enrolment/A04A8ADDCC18A34D30CEFFBE0872007F

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Konfirmaatio:
Konfirmaatioharjoitus pe 5.4. klo 17.00-18.30 Roihuvuoren kirkossa.
Leirin konfirmaatiomessu on la 6.4. klo 12 Roihuvuoren kirkossa. Tilaisuus kestää noin 1h 15min. Konfirmaatioissa kaikki eivät aina mahdu istumaan. Varmistat istumapaikan tulemalla ajoissa.

Valokuvaus:
Valokuvaus tapahtuu 1,5 tuntia ennen konfirmaatiota. Jokaisen konfirmoitavan on oltava kirkolla klo 10.30, jolloin otetaan yksittäis- ja ryhmäkuva. Valokuvaaja tuo ruusut mukanaan. Toimintaperiaate on sama kuin koulukuvauksissa. Nuoret saavat valokuvafirmalta sähköpostitse tunnukset, joilla pääsee katsomaan ja tilaamaan haluamansa kuvat. Kuvat tulevat postissa muutaman viikon kuluttua tilauksesta.

Vetäjät
Essi Lyytinen (lasketteluripariin liittyvät yhteydenotot Essille: p. 0504152103, essi.lyytinen(at)evl.fi)
Petra Harju
Timo Pekka Kaskinen

Raideri
Olivia K.

Isoset
Daniela B.
Eva K.
Eemeli K.
Viivi L.
Meri L.
Jesper Y.